Палестинските бойци в Ивицата Газа са изстреляли над 60 ракети към Израел, след

...
Палестинските бойци в Ивицата Газа са изстреляли над 60 ракети към Израел, след
Коментари Харесай

Палестинските милиции отвърнаха на Израел с над 60 ракети

Палестинските бойци в Ивицата Газа са изстреляли над 60 ракети към Израел, откакто израелските военни оповестиха, че са направили нова серия въздушни удари по ракетни установки на " Ислямски джихад ".

По данни на здравните служби минимум двама палестинци са били убити в Газа. Няма данни за съществени пострадвания в Израел, където се твърди, че множеството ракети са били прехванати.

Всичко това се случва ден откакто израелските сили нанесоха удари по подготвителни лагери в палестинския анклав и убиха трима високопоставени командири на локалната формация " Ислямски джихад ". Заедно с тях починаха още 10 души - шест дами и три деца, съгласно Асошиейтед прес.

" Ислямски джихад " се закани да отмъсти, само че през нощта не е имало ракетен обстрел. Вместо това групировката предизвести Израел да чака нейната реакция на всички места и във всеки един миг. Израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че всяка ескалация от страна на бойците, подкрепяни от районния зложелател Иран, ще бъде посрещната със " пагубен отговор ".

Палестинците обявиха, че престрелката в сряда е почнала с няколко мощни детонации в южната част на Ивицата Газа, пише БиБиСи Израелските сили за защита (IDF) оповестиха, че аероплан е насочил оръжието си към бойци на " Ислямски джихад ", пътуващи с автомобил към скрита ракетна установка в региона на Хан Юнис. Около час по-късно IDF разгласи, че са почнали да нападат подземни ракетни установки, принадлежащи на " Ислямски джихад ", с цел да осуетят планувани набези.

Палестинските медии оповестиха за удари в град Газа, северния град Баит Лахия и южния Рафах. Палестинското министерство на опазването на здравето в Газа заяви, че един човек е умрял, а различен е тежко ранен при първичния удар в Хан Юнис. Друг мъж на към 50 години е бил погубен при удар в северния регион Бейт Ханун.

Малко по-късно палестински бойци са почнали да изстрелват ракети от Газа, а в общините в Южен Израел са се чули сирени за паника.

Израелски публични лица оповестиха, че една от ракетите е блъснала празна къща в град Сдерот, който се намира единствено на 1 км от Газа. Друга ракета е блъснала покрива на детска градина в кибуца Нирим, който се намира покрай южната част на Газа, само че никой не е потърпевш. От болничното заведение в град Ашкелон оповестиха, че са приели няколко души, потърпевши при бягството си към бомбоубежището.

По-късно към централната част на Израел са били изстреляни ракети, които са задействали сирените в региона на Тел Авив, на 80 км от Газа.

Обединените палестински съпротивителни фракции излязоха с изказване, с което оповестиха начало на интервенция " Отмъщението на свободните ".

Междувременно напрежението в окупирания Западен бряг остава високо, откакто Израел извърши обиски през нощта. Двама палестинци бяха убити в град Кабатия от израелските сили, които обявиха, че двойката е стреляла по тях.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР